Upptäck

Ett axplock av utflyktsmål


Bollsberget 

Bollsbergets natur­reservat är dramatiskt med höga berg, branta sluttningar och små sjöar nere i dalarna. Du hittar också stora mass­iva stenhällar, hög tallskog och ovanligt många vackra gamla grova aspar.

Bölesberget

Koordinat: 63.937688, 16.386601

Vandra eller cykla upp till bergets topp, stanna med jämna mellanrum och vila dina ögon på utsikten av vår vackra natursköna och vattenrika bygd.

Harahällan

Koordinat: X1517259, Y7088847

Platsen Harahällan i Nagasjöån med dess porlande, strömmande och forsande vatten avbrutet av små sel är en välkänd plats i ett inte så litet geografiskt område, något som är lätt att förstå. Den aktuella platsen är nämligen sällsynt angenäm, där är lätt att trivas, den är lätt att vandra till.

Mjövattenberget 

I de två naturreservaten Mjövattenberget och Bollsberget kan du se de sista resterna av gammelskog i nordöstra Jämtland. Och här finns mycket att upptäcka: vacker natur, ovanliga arter och spår efter skogsbränder. Vid Mjövattenberget finns många små bäckdalar.

Nabben

Här kan du ströva kring i naturskogsartad tallskog. Skogen utmär­ker sig genom att den växer relativt snabbt. Det är inte ovanligt att hitta tallar som är 30 meter höga. De kan ha en diameter i brösthöjd på 50 centimeter. Dess­utom kan du se många spår efter bränder.

Ruckastenen

Koordinat: 63.878275, 16.391129

På väg 346 mellan Rossön och Jansjö (mot Backe) är det enbart några hundra meters promenad till Ruckastenen (se bild). Stenen kan gungas med handkraft i en av ändarna och ett rytmiskt ljud uppstår.